info@unimontpacov.cz
Firma UNIMONT Pacov provedla montáž čtyr kusů nerezových spilek v uzavřeném prostoru při dodržení všech požadovaných hygienických podmínek.
Hlavní kvašení probíhá v otevřených nádobách
Mladina se zakvasí kmenem pivovarských kvasnic, přičemž se uvolňuje oxid uhličitý, alkohol a teplo. Toto kvašení probíhá 8–10 dní, podle typu piva, při teplotě 8–10°C. V průběhu kvašení se denně kontroluje teplota a prokvašení. Při dosažení požadovaného prokvašení se káď ochladí, kvasinky se usadí na dno kádě a mladé pivo je sudováno do jednotlivých ležáckých tanků.
Klášterská spilka se nachází uvnitř skalního masivu, což zaručuje optimální podmínky pro kvašení. Teplota zde nesmí přesáhnout 8°C, proto se celý prostor uměle dochlazuje. Na spilce se nachází 21 kádí o obsahu 60–720 hektolitrů.
Investor: | Pivovar Klášter, a.s. |
Kapacita: | 250 hl |
Počet: | 4 ks |
Materiál: | 1.4301 |
Místo realizace: | Klášter Hradiště nad Jizerou |
Rok realizace: | 2016 |