OPRAVA SPILKOVÝCH KÁDÍ S KAPACITOU 250 HL

Firma UNIMONT Pacov provedla montáž čtyr kusů nerezových spilek v uzavřeném prostoru při dodržení všech požadovaných hygienických podmínek.

Hlavní kvašení probíhá v otevřených nádobách

Mladina se zakvasí kmenem pivovarských kvasnic, přičemž se uvolňuje oxid uhličitý, alkohol a teplo. Toto kvašení probíhá 8–10 dní, podle typu piva, při teplotě 8–10°C. V průběhu kvašení se denně kontroluje teplota a prokvašení. Při dosažení požadovaného prokvašení se káď ochladí, kvasinky se usadí na dno kádě a mladé pivo je sudováno do jednotlivých ležáckých tanků.

Klášterská spilka se nachází uvnitř skalního masivu, což zaručuje optimální podmínky pro kvašení. Teplota zde nesmí přesáhnout 8°C, proto se celý prostor uměle dochlazuje. Na spilce se nachází 21 kádí o obsahu 60–720 hektolitrů.

Základní parametry spilky:

Investor: Pivovar Klášter, a.s.
Kapacita: 250 hl
Počet: 4 ks
Materiál: 1.4301
Místo realizace: Klášter Hradiště nad Jizerou
Rok realizace: 2016